IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

/
191 , 99 kr.
239 , 99 kr.
Antikkens etiske tradition. Fra Sokrates til Marcus Aurelius

Antikkens etiske tradition. Fra Sokrates til Marcus Aurelius

Antikkens etiske tradition

Hvad sagde antikkens filosoffer om menneskelivet? Hvad mente de om etikken? Og findes der i antikken ideer, som har relevans for vores moderne liv?

Psykologiprofessor Svend Brinkmann kalder professor (em.) Troels Engberg-Pedersen for en af Danmarks mest velbevandrede forskere, når det gælder antikkens etiske tradition. I sin bog demonstrerer Engberg-Pedersen netop sin store viden – og sit imponerende formidlingstalent – når han beskriver antikkens etiske tradition, sådan som den først blev formuleret af Sokrates (d. 399 f.Kr.) og siden opsummeret af filosofkejseren Marcus Aurelius 600 år senere.

Engberg-Pedersen afdækker en samlet etiske vision i antikkens etiske tradition; at det moralsk gode menneske også er det lykkelige menneske. Antikken tilbyder os en etik, der på en gang har øje for fællesskabet og for den enkelte. Det er – som Svend Brinkmann påpeger i sin omtale af bogen – et væsentligt budskab for alle, der lever i en forvirret og forandringsfokuseret tid som vores.

Antikkens etiske tradition giver indblik i den tradition, der er grundlaget for hele den vestlige verdens etiske tænkning og behandler emner som lykke, retfærdighed og venskab. Bogen afrundes med en perspektivering, hvori Engberg-Pedersen forholder sig direkte til spørgsmålet om, hvad vi kan bruge af den arv, som antikken har efterladt os.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
304 sider
Udg. dato:
29. maj 2017

ISBN:
9788711793374
Forlag: Akademisk Redaktør: Marianne Thorhauge
239 , 99 kr.
191 , 99 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms