Gå til hovedindhold

4 bøger om studieteknik til den pædagogstuderende

At lære skal også læres. Vi har samlet fire gode bøger til dig, der læser eller skal læse til pædagog. 

 

1950x600_topbanner.jpeg

Studieteknik som disciplin nedprioriteres ofte, fordi det ikke er en del af det pensum, man skal til prøve i. Men det er et dumt sted at spare, da du med en bevidst studieteknik mere målrettet og effektivt vil kunne tilegne dig viden og færdigheder i de øvrige discipliner.
 
Her får du fire bøger, der hjælper dig til at åbne pædagogstudiet op. 
 
Den ultimative guide til en god studietid 
Kunsten at studere til pædagog giver en allround-introduktion til de mange forskellige dimensioner af studiet: studieaktivitetsmodellen, undervisningen, praktikken, vejledningen, studiegruppen, prøverne mv. Bogen kan med fordel læses ved studiestart og bruges som opslagsværk igennem studiet.  
 
Find bogen her:  

Berger Joa

Om mødet med forskellige tekster – og den rette læseteknik  
Anerkendende læsning viser vej ind i det pædagogiske tekstunivers. Det er i mødet med forskellige tekster, at du bliver klogere på dine egne positioner og holdninger og dermed på din pædagogik. Bogen er udstyret med en række læsemodeller, som kvalificerer læsningen af fagtekster i en kort og overskuelig form. En bog, som kan støtte dig igennem hele dit studie. 
 
Find bogen her:  

Berger Joa

 

Bliv klædt på til at skrive den afsluttende bacheloropgave 
Bacheloropgaven guider dig igennem alle faser i den store afsluttende opgave og fungerer på den måde som en hjælpevejleder, man kan rådføre sig med undervejs i projektet. Med denne bog får du et overskueligt og konkret opslagsværk, som giver svar på alle de spørgsmål, det typisk trænger sig på, når bacheloropgaven skal påbegyndes.  

Find bogen her:  

Lonnie Hamborg/Imperiet

Sådan gennemfører du en analyse  
Analyse for pædagogstuderende introducerer dig til de gængse analysemetoder, og hvad de hver især egner sig bedst til. Bogen støtter dig i at udvikle dine analytiske kompetencer, samtidig med at den præsenterer forskellige forskningstilgange og teorier, der kan inddrages i analysedelen i de forskellige opgaver i løbet af studiet.  
 
Find bogen her:  

Henriette Mørk