Læselyst i skole og SFO
af Pernille Sørensen, 2021
Læselyst er afgørende for udviklingen af en god læsefærdighed – og dermed også for en funktionel læsekompetence. Men hvordan får du vakt børnenes læselyst?
Denne bog viser dig, hvordan du kan fremme læselysten hos børn og unge, på måder, så det er sjovt, både i skole og SFO. I bogens tre dele bliver du taget igennem ny forskningsbaseret viden om børns læsning og læsevaner. I den efterfølgende praksisdel giver forfatteren dig et væld af ideer til, hvordan du kan omsætte den viden til pædagogisk og didaktisk praksis. Derudover får du 44 kopiark med forskellige værktøjer, som kan bruges på personale- og forældremøder, og masser af konkrete aktiviteter rettet mod børn og unge.
”For lærere, skoler og kommuner, der gerne vil slå en ny tone an i læseundervisningen, vil bogen være god at have på hylden.”
– Lars Stubbe Arndal (Folkeskolen.dk, 13. dec. 2021). Læs hele artiklen her
Meget mere mundtlighed – Kommer snart
af Lene Illum Skov, 2022
Mundtlighed er der bare. Eller er den?
’Meget mere mundtlighed’ giver dig nye strategier til at arbejde med mundtlighed i klassen. Både i forbindelse med fremlæggelser, gruppedialoger og klassesamtaler.
Et af bogens vigtigste elementer, er introduktionen til mundtlighedstrekanten, som er en let anvendelig model, der kan bruges til analyse og produktion af mundtlige tekster. Mundtlighedstrekanten er samtidig et godt redskab til planlægning og evaluering af undervisningen.
Du kan læse mere i et uddrag af bogen her
Kommer snart
Bogen Meget mere mundtlighed udkommer den 28. januar 2022 og er målrettet lærerstuderende samt lærere i grundskole, ungdomsuddannelser og videreuddannelse.
Forudbestil bogen her
Undersøg litteraturen!
af Stig Toke Gissel & Tom Steffensen, 2021
Undersøg litteraturen! præsenterer dig for grundlaget og principperne for den undersøgende didaktik, der kan engagere dine elever i danskfagets vidt forskellige teksttyper. Afsættet er elevernes egen oplevelse af og indlevelse i teksterne – hvad enten det gælder ældre eller nye tekster, film eller computerspil.
Du bliver blandt andet taget igennem resultaterne fra nyere undersøgelser af børns læse- og medievaner og får helt konkrete bud på, hvordan du kan arbejde mere undersøgelsesorienteret med romaner og tv-serier til unge.
Du kan læse mere i et uddrag af bogen her
Bogen henvender sig til læsevejledere og dansklærere i grundskole og ungdomsuddannelser, men også til undervisere og studerende på læreruddannelsen.