IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Vi er forlagshuset Lindhardt og Ringhof Forlagshuset Lindhardt og Ringhof er Danmarks næststørste forlag med tilhørende datterforlag - bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag og L&R Business. Forlaget beskæftiger ca. 180 mennesker og udgiver omkring 600 bøger om året. Forlagets store digitale program er førende med e-bøger i Danmark. Læs mere her

https://www.akademisk.dk/
336 , 00 kr.
420 , 00 kr.
En ny sociologi for et nyt samfund

En ny sociologi for et nyt samfund

En ny sociologi for et nyt samfund er en grundlæggende udfordring af eksisterende sociologiske teorier i traditionen fra Durkheim til Bourdieu – og den første samlede fremstilling af Bruno Latours ideer og det, der er blevet kendt som Aktør-Netværk-Teori.

Christian Borch og Mikael Rask Madsen skriver i deres forord: "Vi kan ikke glæde os nok over nu at have dette vigtige værk i dansk oversættelse. Det er ikke Latours første bog på dansk, men det er den, som mest prægnant fremlægger hans sociologiske bidrag og forklarer, hvorfor vi behøver en ny sociologi for et nyt samfund."

Latour skelner mellem to forskellige sociologier. Der er på den ene side 'det sociales sociologi' – der følger Durkheims grundlæggende idé om samfundet som et særligt domæne. På den anden side er der Latours egen 'associationssociologi', som dyrker den minutiøse forklaring og undersøgelse af, hvordan det sociale konstant skabes som nye forbindelser eller sammenføjninger.

Latour hævder, at en tidssvarende sociologi, bl.a. for at kunne forstå miljøproblemer, er nødt til at betragte ikke-menneskelige 'aktører' som fx objekter og teknologier på linje med mennesker og deres handlinger, kommunikation og symboler. Og hans store fortjeneste er at argumentere konsistent for, hvordan vi kan følge disse aktører og kortlægge deres ageren – og herigennem vise, hvordan det sociale skabes.

Læs mere >

< Læs mindre

Kan forudbestilles
360 sider
ISBN:
9788750039648
Forlag: Akademisk Redaktør: Andreas Bonnevie
420 , 00 kr.
336 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

 
 
 
 
 
 

 

Akademisk Forlag en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Praxis, GoTutorOrdblindetræningL&R Uddannelse+ og moxis.

 

 

v2.56.10