IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Vi er forlagshuset Lindhardt og Ringhof Forlagshuset Lindhardt og Ringhof er Danmarks næststørste forlag med tilhørende datterforlag - bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag og L&R Business. Forlaget beskæftiger ca. 180 mennesker og udgiver omkring 600 bøger om året. Forlagets store digitale program er førende med e-bøger i Danmark. Læs mere her

www.akademisk.dk/
319 , 96 kr.
399 , 95 kr.
Graviditetens muligheder

Graviditetens muligheder

Graviditeten er en vigtig overgangsperiode i livet - en periode med mulighed for forandring og udvikling af relationer. Et barn skal blive til, et forældrepar skal dannes, og en familie skal etableres. Gennem følelser og tanker om det kommende barn påbegyndes den vigtige tilknytningsproces mellem forældre og barn allerede i fosterperioden. Denne tidlige proces danner grundlaget for udviklingen af en gensidig relation, efter at barnet er født.

Men sommetider skabes der ikke nogen bånd under graviditeten. Det kan der være mange grunde til, og forhindringerne kan ligge på forskellige planer. Bekymring, angst, depression eller andre vanskeligheder kan føre til, at den gravide kvinde afskærmer sig over for såvel barnet som moderskabet, og så kommer der ikke nogen tilknytning i stand. Hvordan kan man hjælpe, når det at vente et barn bliver problematisk?

I Graviditetens muligheder beskriver forfatteren ved hjælp af eksempelmateriale vanskeligheder og problemer. Hun henviser til behandlingsstrategier og metoder, der kan understøtte både kvindens tilknytning til det ventede barn og hendes egen udvikling af moderskabet. På den måde kan graviditeten blive en tid præget af muligheder for udvikling.

Bogen henvender sig først og fremmest til alle dem, der arbejder med såvel gravide som mødre og spædbørn - på svangre- og fødeafdelinger, i sundhedsplejen, på psykiatriske modtagelser - eller som i andre sammenhænge møder kommende forældre.

Margareta Brodén er børnepsykolog og autoriseret psykoterapeut. Hun har nu i 25 år arbejdet på Viktoriagården, en behandlingsenhed i Malmö, hvor hun har udviklet en behandlingsmodel for arbejdet med spæd- og småbørnsfamilier. I 1989 udkom hendes første bog, Mor og barn i ingenmandsland (dansk udgave 1991) og i 1992 kom hendes doktorafhandling, Psykoterapeutiska interventioner under spädbarnsperioden.

Læs mere >

< Læs mindre

  ”Bogen er meget spændende og egnet til alle, som arbejder med gravide og kommende forældre. Den beskæftiger sig meget med de mere problematiske forløb, men hele teorien bag tilknytningen til barnet og det spirende forældreskab er også meget interessant belyst.”
  Afspændingspædagogen
  På lager
  320 sider
  Udg. dato:
  15. maj 2007

  ISBN:
  9788750039716
  Fag: Psykologi Forlag: Akademisk Redaktør: Vibeke Nørgaard
  399 , 95 kr.
  319 , 96 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   ”At læse denne bog har været en stor oplevelse og stor glæde, både fordi den bringer så meget ny viden og forskning, men også fordi den er skrevet. Gid alle psykoterapeuter, gid alle læger, jordemødre, sundhedsplejersker, ja alle der igennem deres virke kommer i kontakt med kvinder, mænd og familier, ville fokusere på, hvorledes denne meget vigtige livsfase er blevet gennemlevet, og på hvordan den kan forstyrres…)”
   Psykoterapeuten
   Feltgruppe
    ”Bogen er meget spændende og egnet til alle, som arbejder med gravide og kommende forældre. Den beskæftiger sig meget med de mere problematiske forløb, men hele teorien bag tilknytningen til barnet og det spirende forældreskab er også meget interessant belyst.”
    Afspændingspædagogen
    Feltgruppe