IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

/
399 , 20 kr.
499 , 00 kr.
Lad sproget bære - 2. udgave med DVD

Lad sproget bære - 2. udgave med DVD

„Opslagsbog, grundbog og andetsprogsdidaktik i ét. Sjældent ses en pædagogisk metodebog hængt så fint op på praksisbeskrivelser som denne indføring i genrepædagogik i teori og praksis.“ - anmeldelse i FOLKESKOLEN

Lad sproget bære er en velstruktureret gennemgang af genrepædagogikken, som støtter læreren i arbejdet med teksters forskellige formål, opbygning og sproglige kendetegn.

Bogen giver konkrete eksempler på, hvordan et sprogarbejde i undervisningen kan gribes an helt ned i det for genren relevante sprog. Forskellige genrer beskrives og inddeles i genrefamilier, genrernes strukturer og sproglige træk kortlægges, og de forskellige faser i den genrepædagogiske model illustreres med konkrete eksempler fra undervisningen.

Desuden giver Lad sproget bære eksempler på evaluering som en naturlig del af undervisningen og på, hvordan elevers læring kan understøttes gennem samarbejde med lærere med forskellige sprog og kulturelle kompetencer.

Både tosprogede elever og elever med dansk som modersmål har brug for støtte i at udvikle et kundskabs- og skolerelateret sprog. Og med fokus på stilladsering og eksplicit undervisning i sprog, gennem leg, samtale og interaktive øvelser, kan læreren støtte eleverne i at udvikle en selvstændig skriveproces.

Med denne 2. udgave følger over 200 siders konkret arbejdsmateriale, der relateres til Forenklede Fælles Mål – lige til at printe og arbejde med i klassen.Bogens eksempler er fra indskoling og mellemtrin, men indholdet kan sagtens omsættes til de ældste klasser

Læs mere >

< Læs mindre

  Sjældent ses en pædagogisk metodebog hængt så fint op på praksisbeskrivelser Opslagsbog, grundbog og andetsprogsdidaktik i ét. Sjældent ses en pædagogisk metodebog hængt så fint op på praksisbeskrivelser som denne indføring i genrepædagogik i teori og praksis.
  Ruth Mulvad
  På lager
  280 sider
  Udg. dato:
  22. maj 2015

  ISBN:
  9788750044055
  Fag: Pædagogisk litteratur Niveau: Voksenhenvendt Forlag: Akademisk Redaktør: Lene Kamuk
  499 , 00 kr.
  399 , 20 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   Lad således sproget bære eleverne længere ind i skolefagligheden ”Mange lærere i Danmark (…) tog meget hurtigt den danske 1. udgave med den korrekte danske fagterminologi til sig. Med den nye læreruddannelse og den seneste skolereform er det fortsat en bog, vi har hårdt brug for i praksis såvel som i læreruddannelsen. (…) Lad således sproget bære eleverne længere ind i skolefagligheden.” Fra Ruth Mulvads forord til bogen.
   Folkeskolen
   Feltgruppe
    Sjældent ses en pædagogisk metodebog hængt så fint op på praksisbeskrivelser Opslagsbog, grundbog og andetsprogsdidaktik i ét. Sjældent ses en pædagogisk metodebog hængt så fint op på praksisbeskrivelser som denne indføring i genrepædagogik i teori og praksis. Fra Folkeskolens anmeldelse af den svenske udgave.
    Ruth Mulvad
    Feltgruppe