Forretningsstrategi

Forretningsstrategi

En forretningsstrategi er ikke kun med til at styrke virksomhedens mål om skabe vækst igennem den overordnede forretningsgang og ledelse, hvor virksomhedens styrende beslutninger foretages, men skaber også den grundlæggende strategiske basis for udviklingen af de processer og metoder, der skal efterleve planen og få virksomhedens ansatte til at udføre den ønskede forretningsstrategi med henblik på at opretholde/skabe en sund virksomhed.

En forretningsstrategi beskriver alle virksomhedens interne forretningsprocesser, der understøtter den daglige drift af virksomheden og konstant sørger for at virksomhedens ansatte efterlever de generelle mål.

En forretningsstrategi er således et dynamisk ledelsesredskab, som skal bruges af ledelsen til at holde virksomheden på rette kurs. Det er samtidigt vigtigt at de ledelsen formår at oversætte strategien til konkrete metoder, der kan udføres af de andre medarbejde. Ofte ender mange strategier i skuffen og samler støv, men en forretningsstrategi skal og bør bruges aktivt i den daglige drift og den skal implementeres som værende en vigtig del af en virksomhedes indenditet. Løbende skal ledelsen følge op på og udvikle indholdet og implementering af forretningsstrategien med øje for at ændre den, hvis visse elementer ikke bruges eller udføres korrekt/tilstrækkeligt. Hvis markedet, lovgivningen eller andre afgørende forudsætninger ændres, så kan det også være nødvendigt for virksomheden at foretage ændringer. 

En forretningsstrategi bør, som alle overordnede strategier, kun indeholde strategier og overordnede retningslinjer, som efterfølgende er virksomhedens rettesnor for den egentlige udførsel, som gør brug af de eksplicite medtoder og værktøjer i den daglige drift, for at efterleve strategien og nå virksomhedens overordnede mål. En forretningsstrategi er rammen, mens alt indenfor rammen bør udarbejdes og udføres efterfølgende.

Med udgangspunkt i ovenstående kan en virksomhedens forretningsstrategi udvikles og eksekveres stratetisk og målbart. Ikke to virksomheders forretningsstrategi er ens, da flere grundlæggende elementer vil være forskellige fra virksomhed til virksomhed. Vil du vide mere om en forretningsstrategi og hvordan din virksomhed kan skabe, udvikle og optimere en god forretningsstrategi, kan du læse mere om dette i vores store udvalg af bøger om Strategier og Marketing.

På Lrbusiness.dk finder du den bedste litteratur omkring blandt andet forretningsstrategi og udvikling af en optimeret forretningsstrategi og dens efterfølgende processor, baseret på forskning og viden fra de bedste eksperter i verden. I vores sortiment af bøger om blandet andet Strategier og Marketing, finder du udelukkende værker af af eliten indenfor forsking, journalistik, forretning og forfatterskab, således at du kan tage udgangspunkt i denne litteratur for at udvikle og optimere din virksomheds forretningsstrategi.