IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Vi er forlagshuset Lindhardt og Ringhof Forlagshuset Lindhardt og Ringhof er Danmarks næststørste forlag med tilhørende datterforlag - bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag og L&R Business. Forlaget beskæftiger ca. 180 mennesker og udgiver omkring 600 bøger om året. Forlagets store digitale program er førende med e-bøger i Danmark. Læs mere her

https://www.akademisk.dk/
239 , 20 kr.
299 , 00 kr.
Undersøg litteraturen!

Undersøg litteraturen!

Engagerende undervisning i æstetiske tekster

Undersøg litteraturen! præsenterer grundlaget og principperne for en undersøgende didaktik, der engagerer eleverne i danskfagets vidt forskellige teksttyper. Med afsæt i elevernes egen oplevelse af og indlevelse i teksten understøttes deres selvstændige undersøgelse som vejen til fortolkninger.

Den undersøgende didaktiks syv strategier – forforståelse, oplevelse, opdagelse, afprøvning, uddybning, fortolkning og perspektivering – udfoldes gennem konkrete eksempler fra litteraturundervisningen. Dermed kommer forfatterne omkring fagets helt centrale elementer: 

  • Dialog og feedback
  • Multimodale undersøgelser 
  • Mundtlig undersøgelse
  • Æstetiske tekster med appel til børn og unge
  • Ældre tekster
  • Åbne tekster
  • Film og computerspil
  • Motivation i undervisningen

Bogen henvender sig til undervisere og studerende på læreruddannelsen, læsevejledere og dansklærere i grundskole og ungdomsuddannelser.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
232 sider
Udg. dato:
15. jun. 2021

ISBN:
9788750055389
Forlag: Akademisk Redaktør: Lene Kamuk
299 , 00 kr.
239 , 20 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Anmeldelse

"Et forsvar for undersøgende langsommelighed "Bogen er læseværdig og udtrykker et syn på faget som dannelsesfag, som er værd at fremme. Omplantet i praktikernes haver har den undersøgende litteraturpædagogik forhåbentlig en frodig fremtid for sig." 

-Folkeskolen, august 2021

Læs mere >

< Læs mindre

Podcast

Forfattere Tom Steffensen og Nikolaj Elf var gæster i podcasten Spørgetimen. Der fortalte de værterne Lars Stubbe Arndal og Andy Højholdt om Undersøg litteraturen!, og hvorfor bogen er super relevant for lærerstuderende og undervisere i dansk.

Hør podcasten

Læs mere >

< Læs mindre

 
 
 
 
 
 

 

Akademisk Forlag en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Praxis, GoTutorOrdblindetræningL&R Uddannelse+ og moxis.

 

 

v2.56.1