IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Vi er forlagshuset Lindhardt og Ringhof Forlagshuset Lindhardt og Ringhof er Danmarks næststørste forlag med tilhørende datterforlag - bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag og L&R Business. Forlaget beskæftiger ca. 180 mennesker og udgiver omkring 600 bøger om året. Forlagets store digitale program er førende med e-bøger i Danmark. Læs mere her

https://www.akademisk.dk/
239 , 20 kr.
299 , 00 kr.
Undersøg litteraturen!

Undersøg litteraturen!

Engagerende undervisning i æstetiske tekster

Undersøg litteraturen! præsenterer grundlaget og principperne for en undersøgende didaktik, der engagerer eleverne i danskfagets vidt forskellige teksttyper. Med afsæt i elevernes egen oplevelse af og indlevelse i teksten understøttes deres selvstændige undersøgelse som vejen til fortolkninger. 

Den undersøgende didaktiks syv strategier – forforståelse, oplevelse, opdagelse, afprøvning, uddybning, fortolkning og perspektivering – udfoldes gennem konkrete eksempler fra litteraturundervisningen. Dermed kommer forfatterne omkring fagets helt centrale elementer: 

  • Dialog og feedback
  • Multimodale undersøgelser 
  • Mundtlig undersøgelse
  • Æstetiske tekster med appel til børn og unge
  • Ældre tekster
  • Åbne tekster
  • Film og computerspil
  • Motivation i undervisningen

Bogen henvender sig til undervisere og studerende på læreruddannelsen, læsevejledere og dansklærere i grundskole og ungdomsuddannelser.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
232 sider
Udg. dato:
15. jun. 2021

ISBN:
9788750055389
Forlag: Akademisk Redaktør: Lene Kamuk
299 , 00 kr.
239 , 20 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

 

Podcast


Forfattere Tom Steffensen og Nikolaj Elf var gæster i podcasten Spørgetimen. Der fortalte de værterne Lars Stubbe Arndal og Andy Højholdt om Undersøg litteraturen!, og hvorfor bogen er super relevant for lærerstuderende og undervisere i dansk.

Hør podcasten

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre

Et forsvar for undersøgende langsommelighed
"Bogen er læseværdig og udtrykker et syn på faget som dannelsesfag, som er værd at fremme. Omplantet i praktikernes haver har den undersøgende litteraturpædagogik forhåbentlig en frodig fremtid for sig."
Folkeskolen, august 2021

Læs mere >

< Læs mindre

 
 
 
 
 
 

 

Akademisk Forlag en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Praxis, Plus eller besøg GoTutor.

 

v2.42.1