IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Vi er forlagshuset Lindhardt og Ringhof Forlagshuset Lindhardt og Ringhof er Danmarks næststørste forlag med tilhørende datterforlag - bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag og L&R Business. Forlaget beskæftiger ca. 180 mennesker og udgiver omkring 600 bøger om året. Forlagets store digitale program er førende med e-bøger i Danmark. Læs mere her

https://www.akademisk.dk/
199 , 96 kr.
249 , 95 kr.
Afspænding, ro og berøring

Afspænding, ro og berøring

Afspænding og ro eller hvile-reaktionen

har lige som sin modsætning – kamp eller flugt-reaktionen– fundamental betydning for vores helbred og overlevelse. I kroppen styres begge reaktioner af hormoner, og i forbindelse med ro, hvile og afspænding spiller oxytocin en afgørende, men ofte overset rolle.

Oxytocin er et hormon og en signalsubstans i hjernen, som oprindelig er beskrevet i forbindelse med fødsler og amning. Nyere forskning har imidlertid vist, at der ikke blot er tale om et specifikt kvindeligt hormon, men at oxytocin er et af kroppens vigtigste stoffer. I bogen fortæller Kerstin Uvnäs Moberg ligetil og pædagogisk, hvordan oxytocin virker, og hvilken overordnet rolle det spiller for afspænding og ro-hvile-reaktionen. Det sænker blodtrykket og mængden af stresshormoner, øger smertetærsklen og har en vækststimulerende virkning for blot at nævne nogle aspekter.

Med udgangspunkt i videnskabelig forskning og videnskabelige fund forklarer forfatteren, hvordan massage, berøring, opmærksomhed og omsorg øger mængden af oxytocin i kroppen, og hvordan den viden kan bruges professionelt af alle, der arbejder med mennesker i sociale, pædagogiske og sundhedsfaglige sammenhæng.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
208 sider
Udg. dato:
17. apr. 2010

ISBN:
9788750038986
Fag: Psykologi Niveau: Voksenhenvendt Forlag: Akademisk Redaktør: Vibeke Nørgaard
249 , 95 kr.
199 , 96 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms