IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Vi er forlagshuset Lindhardt og Ringhof Forlagshuset Lindhardt og Ringhof er Danmarks næststørste forlag med tilhørende datterforlag - bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag og L&R Business. Forlaget beskæftiger ca. 180 mennesker og udgiver omkring 600 bøger om året. Forlagets store digitale program er førende med e-bøger i Danmark. Læs mere her

https://www.akademisk.dk/
135 , 20 kr.
169 , 00 kr.
Hvad er søskende?

Hvad er søskende?

- praktiske og følsomme forbindelser

Denne bog handler om søskende. At være søskende, at have søskende og få søskende er vilkår i rigtig mange børns liv. Reelt ved vi meget lidt om, hvad børn og unge i Danmark selv forbinder med det at være søskende, hvem de tænker som deres søskende og hvad de gør eller ikke gør sammen. Er man søskende med de børn, man bor sammen med? Kan man være mere eller mindre rigtige søskende? Og kan man holde op med at være søskende?

Bogen undersøger søskendes indbyrdes praktiske og følelsesmæssige forbindelser, og den betydning søskenderelationer har – blandt andet i familier med skilsmisser. Med udgangspunkt i børns og unges egne fortællinger, vises det, hvordan familieformer og måder at organisere familielivet på har konkret betydning for søskendes relationer. Det vises også, hvor forskellige søskendeforhold kan være, hvordan relationer og positioner løbende forandrer sig, og hvordan konflikter og tæthed hører sammen.

Bogen bygger på en undersøgelse, hvor knap 100 børn og unge fra hele landet er blevet interviewet og observeret i løbet af 2011 og 2012. Der er inddraget familier og søskendegrupper med ret forskellige udformninger og betingelser for på den måde at have de bedste forudsætninger for at undersøge fænomenet søskende i al sin kompleksitet.

Til bogen hører 2 forelæsninger, en forskningsoversigt og filmen:

Film: Bevægelige søskendeskaber - børns og unges fortællinger: http://bit.ly/2kR1dcp (28 minutter).

Forelæsning 1 - Bevægelige søskendeskaber: Teoretiske positioner: http://bit.ly/2kFPdJE 

Forelæsning 2 - Bevægelige søskendeskaber: Metodiske refleksioner og valg: http://bit.ly/2m2FLRN

 

 

 

 

 

 

Læs mere >

< Læs mindre

Jagoo
På lager
176 sider
Udg. dato:
14. jan. 2014

ISBN:
9788750043706
Forlag: Akademisk Redaktør: Lone Fredensborg
169 , 00 kr.
135 , 20 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms
Jagoo
Feltgruppe

 
 
 
 
 
 

 

Akademisk Forlag en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Praxis, GoTutorOrdblindetræningL&R Uddannelse+ og moxis.

 

 

v2.57.04