IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Vi er forlagshuset Lindhardt og Ringhof Forlagshuset Lindhardt og Ringhof er Danmarks næststørste forlag med tilhørende datterforlag - bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag og L&R Business. Forlaget beskæftiger ca. 180 mennesker og udgiver omkring 600 bøger om året. Forlagets store digitale program er førende med e-bøger i Danmark. Læs mere her

https://www.akademisk.dk/
319 , 20 kr.
399 , 00 kr.
Socialt arbejde i teori og kontekst

Socialt arbejde i teori og kontekst

Denne bog giver et solidt indblik i de centrale diskurser og teorier, der understøtter praksis i det sociale arbejde.

Karen Healy præsenterer klart og systematisk de dominerende teorier for socialt arbejde. Med stort overblik formidler hun det diskursive og teoretiske grundlag for praksis – uden at miste forbindelsen til praksis. Hun gennemgår forskellige tilgange som problemløsning, systemteori, styrkeperspektivet, radikal og anti-undertrykkende praksis samt postmoderne perspektiver. Teoriernes anvendelighed og relevans for praksis illustreres løbende gennem konkrete cases og diskussionsoplæg.

Healy præsenterer socialt arbejde som en kompleks aktivitet, der også formes af politikken på det offentlige område, forskellige servicemål og fysiske rammer. Bogen tilbyder en original og opdateret analyse, der kaster lys over fundamentet for og perspektiverne i dagens og fremtidens sociale arbejde. Den giver et solidt afsæt for studerende og praktikere, der ønsker at forstå det sociale arbejdes kontekster og tilgange.

2. udgave har en klarere og mere intuitiv struktur, der fra starten introducerer læseren til bogens gennemgående begreber og teorier. Den præsenterer derudover flere nyere teorier for socialt arbejde, herunder løsningsfokuseret korttidsterapi og empowerment, og diskuterer bl.a. evidensbaseret praksis, miljøorienteret socialt arbejde og neurvidenskab.

Karen Healy er uddannet socialrådgiver og ansat som lektor på School of Social Work and Applied Human Sciences ved University of Queensland i Australien. Hun har arbejdet praktisk med socialt arbejde inden for sundhedsområdet og med børn og unge. Hun har tidligere bl.a. skrevet Social Work Practices: Contemporary Perspectives on Change (Sage 2000).

Læs mere >

< Læs mindre

  ”[…] Bogen er en fremragende gennemgang af et væld af aspekter, der indgår i det sociale arbejde, og som først og fremmest konkluderer, at mange metoder og praksisser er relevante og gode. Det afhænger af situationen og de mennesker, der skal udsættes for det sociale arbejde.
  Folkekirken
  På lager
  360 sider
  Udg. dato:
  04. jan. 2016

  ISBN:
  9788750044857
  Fag: Sociale fag Niveau: Voksenhenvendt Forlag: Akademisk Redaktør: Lene Kamuk
  399 , 00 kr.
  319 , 20 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   En fremragende bog, som enhver pædagog bør have som studie bibel. Du kan ikke undvære denne bog som socialarbejder.
   Jagoo
   Feltgruppe
    ”[…] Bogen er en fremragende gennemgang af et væld af aspekter, der indgår i det sociale arbejde, og som først og fremmest konkluderer, at mange metoder og praksisser er relevante og gode. Det afhænger af situationen og de mennesker, der skal udsættes for det sociale arbejde. Karen Healy gør op med den ensidige brug af evidensbaseret praksis og argumenterer for en mere balanceret brug af den evidensbaserede praksis i samspil med en kritisk refleksion. Hun mener, at de to skoler ikke bør sættes op som modpoler, men at de skal virke mere i et kontinuum end som en modsætning. Diskussionen er meget fremtrædende inden for det sociale arbejde i Danmark, ikke mindst den del af det sociale arbejde, der også omfatter en frivillig indsats. […] Bogen er målrettet til professionsuddannelserne, men den bør også læses i kommunernes sociale forvaltninger og i de ministerielle kontorer, der tror man kan lægge faste rammer for alt.”
    Folkekirken
    Feltgruppe