IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Vi er forlagshuset Lindhardt og Ringhof Forlagshuset Lindhardt og Ringhof er Danmarks næststørste forlag med tilhørende datterforlag - bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag og L&R Business. Forlaget beskæftiger ca. 180 mennesker og udgiver omkring 600 bøger om året. Forlagets store digitale program er førende med e-bøger i Danmark. Læs mere her

https://www.akademisk.dk/
279 , 96 kr.
349 , 95 kr.
Lys, luft og renlighed

Lys, luft og renlighed

Lys, luft og renlighed er i det 20. århundrede blevet de tre store sundhedsidealer. Begreberne er en del af vores moralske og æstetiske idealer, og de fleste forestiller sig, at disse idealer har en rationel begrundelse i hygiejniske forskrifter.

Lys, luft og renlighed undersøger, hvordan det står til med disse begrundelser, og hvorfor vi ikke længere stiller spørgsmålstegn ved nytten af de hygiejniske foranstaltninger. Bogen viser, hvordan vi i det 20. århundrede har gjort hygiejne næsten identisk med renlighed, med sterilisation og udrensning af dårligdomme, ligesom den fremstiller opkomsten af en ny sans for hygiejne. Det er tankevækkende, at den antikke forestilling om Hygieia, om den sunde og fornuftige levevis, i vores kultur er blevet til Ajax og rengørings hvide tornadoer til et næsten vanvittigt rengøringsprojekt der lugter af sæbe, sulfo og salmiak og bringer tankerne hen på vore husmødres renlighedsidealer.

Renlighedsidealet undersøges ikke for at påvise, at kampen mod støv og smuds er irrationel og burde opgives, men fordi en fremstilling af renselsesprocedurer og teknikker er en indfaldsvinkel til rationalitetens historie. Refleksioner over smudset og omgangen med det indgår i rationalitetens praktiske idéhistorie. I stedet for at forfølge rationalitetens selvtematisering i filosofihistorien viser bogen det frugtbare i at forfølge rationaliteten i de sociale ordningsformer og i den konkrete hverdag.

Læs mere >

< Læs mindre

Vælg format
Trykt ved bestilling
264 sider
Udg. dato:
04. apr. 2018

ISBN:
9788750052388
Fag: Sundhed Forlag: Akademisk Redaktør: Vibeke Nørgaard
349 , 95 kr.
279 , 96 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

 
 
 
 
 
 
Akademisk Forlag er en del af Lindhardt og Ringhof Forlag A/S, som også er delejer af GoTutor, Danmarks bedste tilbud inden for privat lektiehjælp. Besøg GoTutor her.
v2.27.3