IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Vi er forlagshuset Lindhardt og Ringhof Forlagshuset Lindhardt og Ringhof er Danmarks næststørste forlag med tilhørende datterforlag - bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag og L&R Business. Forlaget beskæftiger ca. 180 mennesker og udgiver omkring 600 bøger om året. Forlagets store digitale program er førende med e-bøger i Danmark. Læs mere her

https://www.akademisk.dk/
Gratis
Gratis
Antikkens etiske tradition

Antikkens etiske tradition

Fra Sokrates til Marcus Aurelius

Hvad sagde antikkens filosoffer om menneskelivet? Hvad mente de om etikken? Og findes der i antikken ideer, som har relevans for vores moderne liv?

Psykologiprofessor Svend Brinkmann kalder professor (em.) Troels Engberg-Pedersen for en af Danmarks mest velbevandrede forskere, når det gælder antikkens etiske tradition. I sin bog demonstrerer Engberg-Pedersen netop sin store viden – og sit imponerende formidlingstalent – når han beskriver antikkens etiske tradition, sådan som den først blev formuleret af Sokrates (d. 399 f.Kr.) og siden opsummeret af filosofkejseren Marcus Aurelius 600 år senere.

Engberg-Pedersen afdækker en samlet etiske vision i antikkens etiske tradition; at det moralsk gode menneske også er det lykkelige menneske. Antikken tilbyder os en etik, der på en gang har øje for fællesskabet og for den enkelte. Det er – som Svend Brinkmann påpeger i sin omtale af bogen – et væsentligt budskab for alle, der lever i en forvirret og forandringsfokuseret tid som vores.

Antikkens etiske tradition giver indblik i den tradition, der er grundlaget for hele den vestlige verdens etiske tænkning og behandler emner som lykke, retfærdighed og venskab. Bogen afrundes med en perspektivering, hvori Engberg-Pedersen forholder sig direkte til spørgsmålet om, hvad vi kan bruge af den arv, som antikken har efterladt os.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
304 sider
Udg. dato:
29. maj 2017

ISBN:
9788750051350
Forlag: Akademisk Redaktør: Marianne Thorhauge
Denne udgave er ikke længere til salg

 
 
 
 
 
 

 

Akademisk Forlag en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Praxis, GoTutorOrdblindetræningL&R Uddannelse+ og moxis.

 

 

v2.57.04