IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Vi er forlagshuset Lindhardt og Ringhof Forlagshuset Lindhardt og Ringhof er Danmarks næststørste forlag med tilhørende datterforlag - bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag og L&R Business. Forlaget beskæftiger ca. 180 mennesker og udgiver omkring 600 bøger om året. Forlagets store digitale program er førende med e-bøger i Danmark. Læs mere her

https://www.akademisk.dk/
399 , 96 kr.
499 , 95 kr.
LEAN - implementering i danske virksomheder

LEAN - implementering i danske virksomheder

Om Lean
Lean, lean management eller trimmet drift er tidens varmeste emne inden for rationalisering af virksomhedens processer og administration. Lean er et utroligt effektivt redskab, der skaber resultater på både kort og lang sigt.

Med lean kan virksomheden stoppe uhensigtsmæssige procedurer, der forlænger arbejdsgange, og virksomheden kan skabe ensretning, hvilket forhindrer fejl og giver mulighed for hurtig overdragelse af opgaver. Men måske vigtigst af alt er lean et utroligt effektivt redskab i kampen mod spild. Spild er hvert eneste år skyld i store udgifter og mistede indtægter for danske virksomheder. Der er med andre ord store penge at spare med indførelsen af lean i produktionen og administrationen.

Lean er egentlig ikke et nyt fænomen - at forbedre processer og rationalisere har virksomheder gjort i mange år. Men med lean kan en organisation tilrettelægge arbejdsgange og rutiner så effektivt som muligt, fordi der skabes overblik over flere parametre på samme tid. Parametre, som virksomheden måske ikke tidligere har skænket en tanke.

Lean-arbejdet bygger på fem principper:

  • Identificer kundeværdi
  • Skab værdistrømme
  • Skab flow uden stop
  • Indfør nye styringsprincipper
  • Lav kaizen (forbedringer) hver dag

Desuden skal man hele tiden have følgende for øje i arbejdet med lean:

  • Identificer og fjern spild - kaldet muda

Forfatterne gennemgår grundigt disse principper og beskriver, hvordan man implementerer dem i sin virksomhed. I bogen gennemgås en række eksempler fra virksomheder, der har gennemført lean-processer, og fra daglige rutiner, hvor indførelsen af lean har været en klar forbedring.

Lean er en kultur, derfor skal alle medarbejderne involveres. Lean udrulles af medarbejderne og vedligeholdes af medarbejderne. Medarbejderne skal derfor opdrages til at arbejde efter lean-principperne og hele tiden lede efter steder, hvor der kan ske forbedringer. Ledelsen skal sørge for at fastholde og understøtte lean-kulturen. Bogen giver et solidt overblik over, hvad lean er, og hvordan man arbejder med lean.

Bogen er praktisk, og det er muligt at gå i gang med lean-arbejdet, umiddelbart efter bogen er læst. Der gives anvisninger og gode råd til at identificere og implementere lean-principperne.

Prøv bogen som ebog

 

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
288 sider
Udg. dato:
12. jun. 2006

ISBN:
9788776641269
Fag: Ledelse Niveau: Voksenhenvendt Forlag: Akademisk Redaktør: Lene Skammeritz
499 , 95 kr.
399 , 96 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

 
 
 
 
 
 

 

Akademisk Forlag en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Praxis, GoTutorOrdblindetræningL&R Uddannelse+ og moxis.

 

 

v2.56.10