IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Vi er forlagshuset Lindhardt og Ringhof Forlagshuset Lindhardt og Ringhof er Danmarks næststørste forlag med tilhørende datterforlag - bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag og L&R Business. Forlaget beskæftiger ca. 180 mennesker og udgiver omkring 600 bøger om året. Forlagets store digitale program er førende med e-bøger i Danmark. Læs mere her

https://www.akademisk.dk/
239 , 96 kr.
299 , 95 kr.
Det ækle

Det ækle

Det ækle er en hundeprut, der er et bolsje. Det ækle er det, som er smattet og uformeligt, og det er det glatte og uhåndgribelige. Døden og forrådnelsen er ækel, men kravlende liv er det også. Det ækle selv er ækelt.

Det ækle gør noget ved os. Det trænger sig på, fylder os med væmmelse, giver kvalme, sætter sig i næseborene og hænger fast på nethinden.

Det ækle får os til at føle afsky. For kulturer, for politik, for køn, for kroppen. Og vi bruger det ækle i vores bedømmelser af verden, andre mennesker, andre væsner, ting. For det ækle anfægter os på det dybeste.

Derfor handler Det ækle om vigtigheden af, at vi aktivt tager stilling til det, vi væmmes ved. For selvom følelsen af afsky er spontan og svær at kontrollere, betyder det ikke, at vi ikke er ansvarlige for den.

For det ækle har betydning for vores holdninger og handlinger.

 

Det ækle består af ni kapitler, der indkredser det ækle ud fra forskellige vinkler. Læs blandt andet om klam og grænseoverskridende ledelse. Om ulækre indvielsesritualer. Om lystfølelse i et seksuelt overgreb. Om afskyen ved den lækkende krop. Om teenagerens væmmelse ved pubertetens biologiske forandringer. Om den ækle anden. Og om vores fundamentale væmmelse ved at slå ihjel.

Læs mere >

< Læs mindre

En både smuk, interessant og vigtig bog
På lager
228 sider
Udg. dato:
24. jan. 2018

ISBN:
9788750050841
Forlag: Akademisk Redaktør: Hanne Lyng Frandsen
299 , 95 kr.
239 , 96 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms
En både smuk, interessant og vigtig bog
Feltgruppe
  ...den nye og vildt forfriskende adderbadder-antologi Det Ækle. Her er ikke tale om langhårede, distancerede redegørelser om teoretiske ækelheder, nej, her har man fingrene æltet godt ned i de klæbrige substanser, ideer, overgreb, handlinger og verbale modbydeligheder. Og det bedste af det hele er sådan set, at de forskellige forskere igennem antologiens meget forskellige måder at angribe emnet på, formår at komme i land med den overbevisende påstand, at det ækle på alle måder er noget, vi skal kaste os i armene på.  
  Feltgruppe

   
   
   
   
   
   

   

  Akademisk Forlag en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Praxis, GoTutorOrdblindetræningL&R Uddannelse+ og moxis.

   

   

  v2.57.04