IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Vi er forlagshuset Lindhardt og Ringhof Forlagshuset Lindhardt og Ringhof er Danmarks næststørste forlag med tilhørende datterforlag - bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag og L&R Business. Forlaget beskæftiger ca. 180 mennesker og udgiver omkring 600 bøger om året. Forlagets store digitale program er førende med e-bøger i Danmark. Læs mere her

https://www.akademisk.dk/
256 , 00 kr.
320 , 00 kr.
Digital etik

Digital etik

Hvordan designer vi en mere ansvarlig digital verden?

Arbejder du med digital kommunikation eller produktudvikling, har du et ansvar – nemlig ansvaret for, at dine digitale superkræfter ikke gør mere skade end gavn.

Misbrug af data, diskriminerende algoritmer og manipulerende adfærdsdesign er det seneste årti blevet hverdagskost. Den digitale verden er løbet af sporet, og ansvaret hviler på skuldrene af alle, der designer, udvikler, programmerer og projektleder digitale løsninger.

Digital etik hjælper dig med at bære ansvaret. Bogen giver dig:
• En forklaring på, hvorfor etik og ansvarlighed bør være det første, du tænker på, når du vågner om morgenen
• Et sprog til at tale om digital etik
• Konkrete redskaber til at forbedre dine digitale løsninger
• Argumenter for, hvorfor digital etik gavner din virksomheds bund - linje – også på den lange bane.

Skal vi bygge en bedre og mere menneskelig digital verden, starter det med dig og dine valg. Denne bog hjælper dig med at træffe de rette valg.

 

Digital Etik er noget så sjældent som en menneskelig, håndgribelig og dybt sympatisk bog om digitale forandringer og de praktiske, politiske og etiske refleksioner, som vores teknologiske fremtid afkræver. Og det er netop den slags kritiske og konkrete perspektiver på digitalisering, som verden har brug for lige nu.”
– Mikkel Flyverbom, professor i kommunikation og digitale forandringer, CBS, formand for regeringens ekspertgruppe om tech-giganter og medlem af Digitaliseringsrådet og Dataetisk Råd

 

”Vi har mere end nogensinde brug for etikken som pejlemærke, når vi designer vores samfund. Kunstig intelligens, algoritmer og data er vigtige redskaber, hvad enten vi udvikler byplanlægning, produkter til boligen, selvkørende biler, nye former for undervisning eller digitale tjenester i sundhedsvæsenet. Men det er afgørende, at menneskets og fællesskabets interesser er i centrum. Derfor skal vi stille de rigtige spørgsmål undervejs. Her er Det digitale Etikkompas et godt værktøj til at fange blinde vinkler, util sigtede konsekvenser og skjulte bias i enhver form for designproces.”
– Christiane Vejlø, direktør i Elektronista Media og medlem af Dataetisk Råd

 

”Respekt! Peter Svarre formår at gøre noget af det sværeste: at belyse, forklare og operationalisere et så komplekst emne som dataetik. Introduktionen er lige så fængende som en god roman, og den teoretiske indflyvning, der begynder med de græske filosoffer, er solid og velargumenteret. Bogen er den perfekte introduktion og appetitvækker for de mange, der bør indvies i dataetik. Et område, der endelig får den opmærksomhed, det fortjener, og som berører næsten alle – eller rettere sagt: bør gøre det.”
– Philip Wegloop, ph.d., forandringsleder af digitale transformationer

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
150 sider
Udg. dato:
25. nov. 2022

ISBN:
9788750061106
Forlag: Akademisk Redaktør: Sidsel Fabech
320 , 00 kr.
256 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

 
 
 
 
 
 

 

Akademisk Forlag en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Praxis, GoTutorOrdblindetræningL&R Uddannelse+ og moxis.

 

 

v2.57.04