IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Vi er forlagshuset Lindhardt og Ringhof Forlagshuset Lindhardt og Ringhof er Danmarks næststørste forlag med tilhørende datterforlag - bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag og L&R Business. Forlaget beskæftiger ca. 180 mennesker og udgiver omkring 600 bøger om året. Forlagets store digitale program er førende med e-bøger i Danmark. Læs mere her

https://www.akademisk.dk/
279 , 96 kr.
349 , 95 kr.
At undres ved livets afslutning

At undres ved livets afslutning

Om brug af filosofiske samtaler i i palliativt arbejde

Omsorgsprofessionelle kan gennem filosofisk undren give en eksistentiel og åndelig omsorg, der er åben og lydhør over for de individuelle behovhos patienter, pårørende og kollegaer, når mødet med døden bliver nærværende.

Gennem filosofiske undringssamtaler kan sygeplejersker, præster, psykologer og læger udvikle et nyt fagsprog, der bedre rummer de oplevelser af og den længsel efter nærvær og mening, de møder på hospice og palliative afdelinger på hospitaler og plejehjem.

I At undres ved livets afslutning viser Finn Thorbjørn Hansen gennem teori, essays skrevet af og interview med medarbejdere på Anker Fjord Hospice, hvordan den filosofiske tilgang skærper den professionelles dømmekraft i forhold til at vurdere, hvad der er det rette at gøre i den enkelte situation i daglig praksis.

Læs mere >

< Læs mindre

  [...en spændende, tankevækkende og undringsværdig bog om brug af filosofiske samtaler i palliativt arbejde.]
  Kim Bangshøj, Cand.theol. og ph.d. med speciale inden for sjælesorg og analytisk psykoterapi
  På lager
  344 sider
  Udg. dato:
  08. apr. 2016

  ISBN:
  9788750045526
  Forlag: Akademisk Redaktør: Lene Kamuk
  349 , 95 kr.
  279 , 96 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   Bogen er en gave til det palliative fagfelt. Både den filosofiske og forskningsmæssige del af bogen er velskrevet og står skarpt og fint.
   Marianne Mose Bentzen. Tidligere udviklingssygeplejerske ved Sankt Lukas Hospice.
   Feltgruppe
    "Lad mig sige det med det samme – det er en fantastisk velskrevet bog. Man føler sig vel modtaget som læser og på sikker grund når man langsomt føres ind i både den filosofiske og forskningsmæssige del af projektet."
    Vibeke Røn Noer, lektor, cand.cur.
    Feltgruppe
     [...en spændende, tankevækkende og undringsværdig bog om brug af filosofiske samtaler i palliativt arbejde.] Er man til konkrete svar, og vil man have svar på, ’hvordan en filosofisk og undringsbaseret samtaleform kan styrke evne og parathed til at ’stå i det åbne’ i særlige øjeblikke, samtaler og samvær, hvor spørgsmål og temaer af mere eksistentiel og åndelig karakter dukker op’, og hvordan en sådan praksis helt konkret implementeres på baggrund af ny aktionsforskning, så kan Finn Thorbjørn Hansens bog ’At undres ved livets afslutning’ stærkt anbefales.
     Kim Bangshøj, Cand.theol. og ph.d. med speciale inden for sjælesorg og analytisk psykoterapi
     Feltgruppe

     Downloads

      
      
      
      
      
      

      

     Akademisk Forlag en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Praxis, GoTutorOrdblindetræningL&R Uddannelse+ og moxis.

      

      

     v2.57.04