IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Vi er forlagshuset Lindhardt og Ringhof Forlagshuset Lindhardt og Ringhof er Danmarks næststørste forlag med tilhørende datterforlag - bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag og L&R Business. Forlaget beskæftiger ca. 180 mennesker og udgiver omkring 600 bøger om året. Forlagets store digitale program er førende med e-bøger i Danmark. Læs mere her

https://www.akademisk.dk/
279 , 96 kr.
349 , 95 kr.
Grundsten til en ordblindevenlig skole

Grundsten til en ordblindevenlig skole

I alle danske skoleklasser sidder der i snit mindst ét barn, som risikerer at opleve alvorlige læsenederlag på grund af ordblindhed.

Skolens opgave er at møde disse børn med en struktur og pædagogik, der giver dem mulighed for en optimal udvikling på lige fod med alle andre børn.

Grundsten til en ordblindevenlig skole giver en bred introduktion til begrebet ordblindhed, og hvordan vi møder det i skolen. Den fungerer desuden som opslagsbog med svar på specifikke spørgsmål og praktiske udfordringer i hverdagen.

Bogen gennemgår overskueligt og systematisk alle de grundlæggende forhold, skolen skal have styr på for at blive ordblindevenlig, herunder:

  • Hvad er ordblindhed – og hvad er det ikke?
  • Tegn på og test af ordblindhed
  • Ordblindhed og andre sproglige vanskeligheder
  • Ordblindhed og andre indlæringsvanskeligheder
  • Elevplaner og individuelle handleplaner
  • Tilrettelæggelse af ordblindevenlig undervisning
  • Nationale test og afgangsprøver
  • Skole-hjem-samarbejde

Bogen henvender sig til skolens lærere, ledelse og specialfunktioner, til skoleforvaltning samt til lærer- og pædagogstuderende.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
220 sider
Udg. dato:
18. aug. 2021

ISBN:
9788750056485
Forlag: Akademisk Redaktør: Lene Kamuk
349 , 95 kr.
279 , 96 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Læs mere >

< Læs mindre

”En ny bog, 'Grundsten til en ordblindevenlig skole', giver et indblik i den struktur og pædagogik, ordblinde elever har brug for, hvis de skal udvikle sig optimalt. Bogen er skrevet af Birgit Dilling Jandorf og Karl-Åge Andreasen, som begge har mange års erfaring på feltet, og et af deres budskaber er, at alle lærere har et ansvar for, at ordblinde elever får udbytte af undervisningen.”


- Folkeskolen.dk, Henrik Stanek, september 2021
 

Læs mere >

< Læs mindre

 

Hvis du vil have fat på en bog, som du kan bruge som tjekliste, når du er i gang med at opbygge et ordblindevenligt læringsmiljø, er ”Grundsten til en ordblindevenlig skole” netop den bog, du skal have fat i.


-Johanne Hald Charnock, Uddannelsesbladet, september 2021

 

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre

 
 
 
 
 
 

 

Akademisk Forlag en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Praxis, GoTutorOrdblindetræningL&R Uddannelse+ og moxis.

 

 

v2.57.01