IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Vi er forlagshuset Lindhardt og Ringhof Forlagshuset Lindhardt og Ringhof er Danmarks næststørste forlag med tilhørende datterforlag - bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag og L&R Business. Forlaget beskæftiger ca. 180 mennesker og udgiver omkring 600 bøger om året. Forlagets store digitale program er førende med e-bøger i Danmark. Læs mere her

https://www.akademisk.dk/
199 , 96 kr.
249 , 95 kr.
Hukommelsesstrategier

Hukommelsesstrategier

For børn med dysleksi og andre læringsudfordringer

Som lærer kan man undre sig over, at det, man har sagt eller undervist i, langt fra altid stemmer overens med, hvad eleverne har hørt, lært og forstået. Kan de virkelig ikke huske det, der lige er blevet gennemgået? Læring og hukommelse er to sider af samme sag, og man kan ikke sige, at en elev har lært noget, hvis han eller hun ikke kan genkalde sig stoffet efterfølgende. Det kan være en udfordring, ikke mindst for elever med dysleksi og andre læringsvanskeligheder.

Viden om hjernens hukommelsessystemer og strategier til at styrke dem kan være med til at klarlægge, hvordan man kan gribe læring og undervisning an, så eleverne får mere ud af timerne, og så de ikke kun lærer, hvad de skal huske, men også hvordan.

Denne bog handler om, hvordan voksne – både fagprofessionelle og forældre – kan hjælpe børn med at udvikle gode hukommelsesstrategier. Bogen indeholder relevant viden om hukommelsen og helt konkrete bud på, hvordan undervisningen kan tilrettelægges, så alle børn efterfølgende kan huske indholdet i undervisningen.

Hukommelssestrategier har fokus på børn med faglige udfordringer – særligt dysleksi, men mange af bogens eksempler er rettet mod klasseaktiviteter og er til gavn for alle børn. Således giver bogen en generel forståelse af børns hukommelsesudfordringer og -potentialer.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
104 sider
Udg. dato:
07. jun. 2021

ISBN:
9788750057772
Forlag: Akademisk Redaktør: Karen Lise Søndergaard Brandt
249 , 95 kr.
199 , 96 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Læs mere >

< Læs mindre

"Et gennemgående træk ved kapitlerne i bogen er, at de enten eksemplificerer udfordringerne igennem kapitlerne eller inddeles med en case, der rammesætter kapitlets indhold ved at fokusere på de genkendelige udfordringer med elevernes hukommelse, som lærerne kan genkende. Med afsæt i de forskellige cases behandler bogen udfordringer i et tilgængeligt teoretisk perspektiv"

- Sofia Esmann Busch, Folkeskolen.dk. Juli 2021

 

Læs mere >

< Læs mindre

 
 
 
 
 
 

 

Akademisk Forlag en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Praxis, Plus eller besøg GoTutor.

 

v2.55.0